Vem kan svepa en hela Gin? Vem kan slå sej på tummen? Vem kan skära i vännen sin, Utan att dra på munnen? Jag kan svepa en hela Gin. Jag kan slå mej på tummen. Men ej skära i vännen min, Utan att dra på munnen.

Jobbar @ skogis

dsc03461 (MMS)

Jobbar @ skogis


Lördag och sittning!

Först och främst, Grattis Rick och grattis Froogen på födelsedagen!


Sitter nu halvt ombytt till finkläder (kavajen och skogisvästen) och ska snart bege mej neråt till skogis på sittningen, "jaktmiddagen".
Innan sittningar är det tradition (för vissa iaf) att deltaga i Finnsaunan innan sittningen, där vi i Finska föreningen håller i lite spex och sauna. Det är en trevlig tradition med finlandssvenska som språk, lite andra regler och den traditionsenliga "Megasauna" som bränner huden av kroppen.

Finska föreningen:

Regeringen i Finska föreningen.


Tårta

Grattis Modig!

Handlar inte om födelsedag eller nå sånt, utan att Modig numera kan titulera sej som Jägmästare.

För att fira det bakade jag och Modig en tårta.
När vi bakar är det traditionsenligt att Modig gör sockerkakan (till tårtbotten) med så få mått som hjälpmedel som möjligt, och näsan som tidtagning för när den är färdig i ugnen.
Sedan tar jag över och skär isär tårtbotten, häver lite saft (inga överdrivna mängder) på varje lager inklusive på toppen (där brukar jag småsnitta med en kniv så att saften riktigt rinnen in i tårtan). Mosade bananer brukar vara ett faktum, men inte den här gången då det bara blev hallon och jordgubbar på båda lager (+vaniljkräm).
Tårtbotten ska helst göras kvällen innan tårtan ska ätas för att den ska hinna ligga till sej och bli riktigt god och saftig. Grädden ska på innan servering (ju färskare desto bättre).
Här är resultatet:


Sedan då jag ändå var i baksvängen passade jag på att göra en Daimrulltårta (typ åttonde denna höst (minst)) att ta med till skolan idag och bjuda gruppen (vickan och Ragna) under vårt sista finlir på grupparbetet.

Daimrulltårta med Modig i bakgrunden

Skulle bjuda Maja på daimrulltårta i skolan men han har gått och blivit tråkig och satt ett godisochkaklöfte tills nån tid framöver, Pålsson var dock förnuftig och smakade en bit eller två.
Innan jag skulle vara dum nog att ha ett bakelselöfte.. Godislöfte har jag haft nån gång när jag blivit less på godis, men bakelser som är så gott kan man ju inte avstå ifrån.


Nu ser de här ju ut som värsta bakbloggen eller nå, men blir nog mer vettigt sen när ja är mer i Kalix å kör lite skoter, traktor, hugger, drar hundspann å allt annat roligt som man gör hemma.


Idag för en timme sen åkte Modig och Gnista tyvärr iväg igen. Har varit en himla trevlig vecka då dom varit här. Saknar allt skitsnack med Modig och promenader och kel med Gnista.

Nåväl, ikväll blir det att dar ut med en massa Halmstadtsbrudar. Synd bara att all snön smält bort nu när sörlänningarna kommer upp.

Celebert besök!

Gick och la mej sent (som vanligt) igårkväll/inatt och klev upp extra tidigt imorse för att ja skulle ut på morronprommis med Gnista. Var egentligen trött som fan, men såg ändå fram emot morgonpromenaden med favorittjejen min så det blev inga problem att stiga upp.

Gnista!


Kan säga att köttet som jag marinerade igår blev sjuukt gott tillagat av Rikard och Julia idag.

Är riktigt trevligt nu när både Modig och Gnista är här i lägenheten igen, blir en hel del mera kaffedrickande, mycket skitsnack å en å annan whisky i hemmabaren.

Ägnade en del av kvällen till att försöka övertala Modig om att jag ska ta hand om Gnista under nästa vecka också men fick ett blankt nej. Då provade jag med att fråga vilken tid han ska åka på fredag, om han har bråttom iväg å så, å sa att OM jag skulle "råka" gå på en jättelång promenad med Gnista just då när han ska åka hemåt så kanske han inte hinner vänta på att jag ska komma tillbaka med henne och att jag dessutom "råkat" glömma mobilen hemma så att han inte kan komma med bilen och hämta henne.
Men han tyckte inte att det var någon bra ide. :/

Har även hunnit med en hel del skotersnack med Modig och det gjorde mej inte direkt mindre sugen på att byta upp mej. Har funderat nu under hösten på om ja ska byta skoter till en Ski doo MXZ Renegade 800 eller inte. Lutar nog (och har hela tiden lutat) mot att det blir att byta upp sej.

Typ en sådan skoter skulle det bli isf.


Oskar, jag ber om ursäkt för att jag inte skrev var gårdagens outfit kommer ifrån.
Flaskan är iaf inhandlad bakom Ica på Mariehem, tröjan kom tomten med och Jeansen hittade jag i garderoben (men är mest troligt köpt på Up2, eller MVG-gallerian i Umeå).


Blev även en hel del gamlaminnenfrånGränsen*-snack (*Gränsen = Riksgränsen), och även en del tittande på bilder så kvällens bild får bli:

Emil Modig som kört fast.
Satsade allt som gick att satsa i den snömängden som var (största uppmätta snödjup sedan 1981) och kom ändå inte mer än några meter då de började gå uppåt. (satte mej själv på samma ställe efteråt) Sjukt härligt före.

Nu är man ren igen!

Nyss hemkommen efter den sedvanliga tisdagstraditionen med "Tisdagssauna", är extra skönt med sauna nu när graderna börjar krypa ner mot nollan (och lite under). Denna vecka skickade vi varken ut något mail (på Slu) eller något facebook event, det var kul dels att det kom många ändå och dels att många efterfrågat om det är sauna denna tisdag.
Här på bilden är hela Finska Föreningens medlemmar samlade.



Ikväll gjorde jag en intressant marinad till nå innanlår som ska tillagas imorn.
Ingredienserna, typ iaf,

Koncentrerad så att det blir exakt rätt mängd av varje ingrediens till marinaden.

Dagens outfit:
Jack Daniels flaska
Peak tröja
Jeans


Besök av Modig och Gnista ikväll!

dsc00084 (MMS)

Efter lite tjat till Modig (och Erika) att Modig skulle ta Gnista med sej ner till Ume ikväll när han kommer fick jag ett mms "från Gnista" med bilden ovan och denna text, "Hej göran! Tar du hand om mig medans husse flänger runt som vanligt om jag följer med han ner? :-)" Något lycklig ja blev över det erbjudandet. Ikväll blir det tisdagssauna som vanligt å ida blir de att fortsätta på vårat grupparbete.


Brainstorming med vickan som ledare

dsc03406 (MMS)

Brainstorming med vickan som ledare. Ska skriva ett arbete om skogsgödslingens miljöpåverkan.


Testar hur det funkar att mobilblogga

dsc03402 (MMS)

Testar hur det funkar att blogga via telefonens mms-funktion. Fungerar det bra så blir det smidigt bloggande i framtiden.


Mobilblogga?

Jag har kommit fram till att jag skulle behöva ordna till så att ja kan blogga från mobilen min.
Känner att det finns ett behov av flera mindre spontaninlägg istället för de som nu oftast blir med bara typ ett om dan.

Middagen med grabbarna + Catrine blev en dundersucce som måste göras om! Pottigratäng och grillad fläskfile, det om nåt "knullar munnen"!


Har haft en plenty nice dag ida, en lugn dagenefterdag med bl.a. en riktigt god blåbärspaj.
Fick agera lite bilmekaniker sen på kvällen då elhissarna lagt av i Öhmans bil, sen blev det filmmys hos Björn å Catrine med filmen Robin Hood.

-6 grader imorse!

Nå är det för härligt att komma ut om morgonen å känna den kalla friska höstluften, jämfört med den några plusgrader regnochvindfyllda luften. Keep it that way!



Idag känns som en sån där bra dag, ska å handla mat på Maxi och det blir med en välfylld 740i, man måste ju tänka på miljön (lr så blev den bara full). :)

Är en "inflyttningsfest av bibliska mått" på "grönan" på Nydalahöjd ikväll och jag blev inspirerad av vissa som skulle ordna "tjejmiddag" innan festen och bestämde för att vi grabbar (+Catrine) också skulle ordna middag. Vi har dock inte varit förutseende nog och tagit fram å marinerat nå kött innan så de får bli potatisgratäng och fläskfile istället (känner jag Catrine rätt så styrs det även upp lite sallad), som måltidsdryck tänkte jag nog ge mej in på en flaska rött, Casillero del Diablo.

Eventuellt blir det även att fara en sväng på älgbanan och panga lite med bössa mi, en Husqvarna 6.5.


Buggmästare!

Buggproffs - Check
Ännu ett kryss i listan på saker man gjort genom livet.
Har gått en buggkurs på Skogis i sex delar och avslutningskvällen var ikväll.

Kom snö tidigare idag, som vanligt blir man mycket piggare och gladare vid den åsynen men vart mest regn av de hela tillslut å nu är de mesta nog borta. - 3 grader ute nu och Yr.no har lovat kallt till på sönda iaf. :)

JAg å Björn har varit tre vändor till tippen me nå skrot som JVF behövde bli av med, bland annat nå bildäck med fälg. Dom där däcken fick man inte slänga på tippen, utan på ställen som man kan köpa däck på. Vi begav oss till Okq8 längs Kolbäcksvägen, åkte till baksidan av butiken och letade efter vars man skull slänga däcken, hittade inge ställe att lägga dom på, så vi la dom utanför porten till däckverkstan. När vi var på väg därifrån kom en tjej från butiken ut me nå andra sopor så dumt nog frågarde jag henne om vi kunde lämna däcken där eller om vi skulle sätta dom på nå annat ställe, då visade det sej att dom skulle ha betalt 200:- för att ta emot däck med fälg på. Dumt nog var man ärlig och frågade snällt istället för att sticka när man hade chansen. :P



Dagens Bild:

Reegard blir finfriserad av Emil och Hassep övervakar så allt går rätt till!
Nu är bara frågan, när bär det av till gränsen nästa gång?

Tisdastenta, Tisdagstårta & Tisdgagssauna

Skrev tenta i Inventeringsteori idag och kände väl att den gick sådär. var en fråga som väger tungt som ja var osäker på, men nå vet ja den gick vägen. Hade ju inte pluggat så mycke till den så de är ju ingen förlust i pluggtid om ja skulle kugga.
Efter tentan blev det att fara raka vägen till Ia på tårtkalas med två sorters goda tårtor (en inspirerad av mej), senare vidare till skogis och hälsa de nya ikårhusförvaltningen välkomna. Hela mötet kretsade mest kring hur viktig Finska föreningen är.
Efter det blev det äntligen dags för den mycket populära traditionen, Tisdagssauna. Det kom mycket folk som vanligt, men var lite kallt att sitta ute idag. Förra tisdan var de nån minus ute å vindstilla, idag var det plus 7, blåst å regn, snacka om Göteborgsväder, kallt som fan. Men som tur är så är det inte ute man ska sitta under kvällen.

Jag har fått en förfrågan av ett troget bloggfan, som ville få en karta över vart jag sprungit så denne vet hur han ska lägga sin springrutt för att löpa störst chans att träffa på mej.

Här kommer bilden med min löprunda markerad.

Jag springer högervarv den markerade rundan, ca5km.

Har även fans som undrar när jag ska baka nästa gång och så (vet inte om det är för att själva smaka eller om det är för att dom vill läsa om smaken här på bloggen). Vet inte när det blir att baka nästa  gång faktiskt men doften av nybakt kan sprida sej kring Nydalahöjd när man minst anar det!

Nu höll ja på att glömma bort att nämna lunchen min, men passar bra nu ändå när vi är inne på matspåret.
Rikard hade med sej nå palt i söndags när han kom tilll Ume så jag stekte lite palt till lunch iadg, gott som fan!

Stekpalt med smör och hemmagjord lingonsylt.

För er som undrar så är det mjölk i glaset och ett mjölkpaket som syns bredvid. Tallriken är från Ikea, köksbordet och soffan är köpt begagnat i Vännäs, utanför Umeå. Det hela utspelar sej i mitt kök, och Nej jag äter inte med händerna, besticken från Åhlens ligger bredvid tallriken.
Tror inte att jag missat några viktiga detaljer nu, men tveka inte att påpeka ifall det är några frågor.


Fram mot kvällen (efter tisdagssaunan) åkte ja å Öhman med Hells Anders till Ålidhem för att se på Bengts älghorn och bli bjuden på whisky.

Den stolte Bengt Parrakka Isaksson syns tyvärr inte på bilden.


Fick ett glatt samtal från Emil Modig som skjutit en tjäder idag för min favorithund Gnista.
Grattis Emil och Grattis Gnista!


Dagens visdomsord:
"Jag är inte dum,
Jag har bara otur när jag tänker!"


Montag

Har mest bara pluggat idag inför tentan imorn.
Vid tre fyra-tiden hade jag en paus och blev sugen på nå sött att äta, men hade inget hemma så ja for å sprang istället. Första träningspasset förutom röjning sen i våras under våran "Södra Sverigeresa"
Gick faktiskt skitbra, sprang en lagom runda på typ 5km, Upptäckte även att jag inte hade tappat all kondition under sommaren och pipljuden i halsen (som jag normalt har vid träning under sommaren p.g.a. pollenallergi) var som bortblåsta nu när pollensäsongen är över. Måste försöka hinna med åtminstone ett springpass per vecka så man håller sej i någorlunda form sen framöver.

Tycker det har blivit lite väl varmt väder nu igen, snön är som bortsmält i princip överallt.
Minus och mera snö är det ända rätta för den här årstiden!

Dagens bild.

Foto, taget längs Vithedenvägen - Kalix


Dan innan, dan efter, dan före, eller bara söndag

Kan börja med fredagen och dess fantastiska väder - sol minus och lite snö.


Så bra som det blir med en mobilkamera. Föreläsning ute i fält iaf.


Har fått lite påbackning för att ja inte skrivit upphovsmannens (kvinnans) namn vid kladdkakereceptet.

Den som fört detta fantastiska recpet till mej är iaf Jessica Norberg.


Igår (lördagen) hade vi i Finska föreningen, http://www.facebook.com/?sk=media#!/finska.foreningen utlyst en vedfixardag/förfest-fest-efterfestdag.
Blev en lyckad dag med motorsågskörning, vedklyvning och vedtravning i den numera välfyllda vebon. Var gång man stannade, och blickade upp såg man hårt arbetande jägmästare (främst ettor, 10/15) som arbetade med en iver som bara en man som väntar belöning i form av pilsner kanarbeta.
Fram mot kvällen då det mörknade och vi var klara med hårdslitet belv det dags för bastubad och eldning uomhus.

Här, Gunnarsson förbereder sej för att springa över elden.

Sista och "bästa" bilden under kvällen

Amiraalii - Daniel Regemar, gör "sexypose" i duschen efter bastubadet!


Kort samanfattat har det varit en riktigt bra helg (lr slutet på veckan) med bio, film, vedhuggning, bastubad med mera!
Dessutom har jag fått hem mina två favorittidningar - Herman Hedning, och Snowmobile!

Nu idag väntar inte lika roliga saker, nämligen tentaplugg.


Dagens bild blir idag glada gubbar

Besiktningsgubbarna blir alltid lika glada om man ansträngt sej att fixa bilen inför besiktningen.
Här har jag rostlagat 740in och sätter som alltid denna tagg då ja haft upp bilar på lyften hemma.

Morgonstund

En morgon uppstigen i god tid så jag kunnat ta det lugnt.
Sitter med en kaffekopp som jag har tid att dricka i lugn och ro..

Denna underliga känsla!

Tror att det kan bli en riktigt fin dag ida faktiskt, var -2 tidigare i morse, nu är de -1, men jag hoppas att det håller sej under nollan hela dan.

En sån dag!

Bäddade rent sängen med helt nya sängkläder igår och sov i (läs under) mitt nya duntäcke som e najs!
Gjorde dagens goda gärning till Maja då jag gav henne en kladdkakebit att mumsa på under dan.

Vi var på exkursion idag igen och till min stora glädje kom det SNÖ!! (som sen blev lite jobbigt för att det var så varmt att den mest gjorde en blöt). Jag är glad att jag efter snön hemma (i Kalix) i söndags beslutade mej för att byta till vinterdäck på bilen.

Väl ute i skogen då kylan tärde på många i klassen kunde dom som var i min grupp (Ragna och Vickan) och några fler som "visade framfötterna" skatta sej lyckliga på coccosbollar och kladdkaka med vaniljvisp.

Denna bild tagen strax innan de sista bitarna försvann av ivriga händer.

När vi slutade för dagen (vid 12) hade vi fått nån cm snö, så jag undrar vilket tempo dom som inte hade vinterdäck (typ alla) kunde hålla tillbaka till Ume. Såg en del bilar som fick ta det rätt lugnt längs vägarna.

Nån cm snö i Bäcksjön 15 okt 2010

Väl hemma i lägenheten tyckte jag att det var nästan ovanligt kallt där inne. upptäckte snabbt orsaken till det.
Inte undra på att det hade kylt ut i lägenheten efter att den dörren stått öppen i några timmar.
Beslutade mej för att fara till Björn och plugga istället för att sitta hemma i kylan.
Sen gjorde jag dagens andra välgärning å åkte å lämna blod.
väl på blodcentralen tog det extra lång tid för att de var så mycke folk, men då bekantade jag mej med två nervösa förstagångsgivare (som efteråt var lite kaxiga och ville se på nålen dom blivit stuckna med).

Verkar enligt yr.no bli en fin dag ute på exkursion imorn, någon minus under hela förmiddagen och även lite sol.


Jobbade på skogis, på Torsdagspuben ikväll, kom rikligt med folk hela kvällen. Kan inte förstå varför (jag har ju inte ens nänmt någonting på bloggen om att jag ska jobba där) sen bar det någon minut i åtta av (nästan) raka vägen till bion (en liten omväg förbi Ålidhem, men tog igen det genom en genväg över ett dike). Filmen vi såg, Inception var väl inte riktigt så bra som ja förväntade mej, men alltid trevligt att gå på bio (fick btw En biobiljett till idag när jag lämnade blod, så den här gången alla tjejer, ställ er på kö igen om ni vill gå på bio med en som går gratis(känner att detta erbjudande inte är riktigt lika attraktivt som det förra)) kom inte ut ur bion med den där känslan som man annars kan ha efter en riktigt bra film, om ni vet va ja menar?.
Diggar dock Saras förväntning om konversationen efter bion:

"Kan se framför mig konversationen efteråt. 

Tyckte du om filmen? - shuup (ni vet, såndär norrländsk inandning)
jaha, var skådespelarna bra då? - joo, int var de så dåliga.
Vad fint då, så det var värt och avsätta en kväll för detta? - joo, men visst."
Citerat från:
http://coyotee.blogg.se/


Har fått en del kommentarer från trogna läsare om kladdkakan jag bakat.
En del vill bara ha receptet (främst killar), medans andra (främst tjejer) vill ha hem hela mej att baka hos dom. :P

Nå iaf här är receptet på kladdkakan:
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
8 tsk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
200 g smält smör

175 grader i mitten av ugnen i ca nån minut mer än 30 minuter.
Blir godast då den stått ett dygn (ska vara ganska kladdig när den är nygjord så blir den perfekt kladdig på några timmar)

Och den viktigaste alla ingredienser, (som även är min hemliga ingrediens) är att man ska Baka med kärlek!!


Dagens fråga:
Är det bättre att bajsa när man är nyäti, än att äta när man är nybajsad?


Dagens bild:
ORdentligt med snö i Arvidsjaur 2009
Foto, Rick B
Kamera, Mobilkamera
Plats, Någonstans kring Arvidsjaur
Datum, Feb 2009

Vad Gör han? Jo, han bakar!

Efter att jag kommit hem från buggkursen kände jag mej sugen på någe att äta, så tog fram:
Digestive kex (olivsmak)
Smör (Bregott)
Mjölk (Norrmejerier, mellan) och så förstås
Ett glas att dricka mjölken i (Ikeaglas) (Oskar Tallbark, för din skull har jag tagit reda på vad det är för ett glas jag drack ur, det heter "Godis" och kostar 39kr för 6 st) (för säkerhets skull lägger jag även upp länken till glasen så att du kan titta på dom innan du går och sover, http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80092109).
Nåja, i alla fall kom jag att tänka på att vi ju ska vara ute på exkursion med skolan imorn, då kom jag onekligen in på vad ja ska ta å laga mej för lunch ute i skogen imorn och på tal om mat så kom jag att tänka på fika. På tal om fika kom jag att tänka på kladdkaka, när jag frågade Julia om hon tyckte att kladdkaka skulle bli bra, övertygade hon mej med hennes överlyckliga blick. Blicken gjorde att man nästan kunde tro att det var Alex som stod dära. ;)
När kladdkakan väl var i ugnen:


När kladdkakan väl var i ugnen ska den vara där i åtminstone 30 minuter så då funderade jag vad man då skulle hitta på. När jag ändå var inne på bakspåren bestämde jag mej för att göra cocosbollar som vart färdiga precis när kladdkakan skulle tas ut ur ugnen.

Så här blev resultatet av en onsdagsbakning.



Kvällens bild:
Riksgränsen
Foto, Göran Nilsson
Kamera, Mobilkamera
Vy, baksidan av Norddalsfjället - Riksgränsen, mot Norge
Bra väder en vecka i sträck? Check
Största uppmätta snödjupet på över 15 år? Check
Längtar dit? OOOOO JA!

Dan före torsdan

Har nu suttit 25 minuter i telefonkö till Kommunicera, verkar inte som att dom tänker svara. Ska försöka övertala dom om att jag faktiskt är student för att skolan inte kan ge ut dom uppgifterna till kommunicera och då kan jag inte få studentrabatt på mitt internet, vilket suger.


Blev klar med en inlämningsuppgift idag och gick för att komplettera min GIT-tenta muntligt för att den skulle bli godkänd. Väl där hos läraren upptäckte han att den var klart godkänd sen tidigare och att han bara hade lyckats missa att jag var godkänd redan från början.
Var ju skönt att det löste sej så smidigt, men klantigt av läraren tycker jag.


Är som tomt i lägenheten nu när de inte alls bor nå djur här. Under mina tidigare år i Umeå har de ju alltid bott åtminstone en hund här i lägenheten. Saknar Emils hund, Gnista.

Foto: Emil Modig


Funderar vad man ska hitta på nu idag fram tills buggkursen startar.
Kanske blir att pilla navelludd, lr sova en stund. :)


Tisdagssauna! & Skoter/Snöabstinens

Idag mina vänner är det tisdag, och tisdagarna medför den sedvanliga tisdagssaunan. Men det kommer vi till senare!

Har varit på idegenereringsmöte som Rikard och Julia höll i för att få ideér om deras ex-jobb.
Kaxig som man är så säger jag att jag kom fram till den bästa lösningen på problemet. Ett sågsvärd (har fått lite inspiration för ett sånt tidigare),  några mothåll som samtidigt fungerar som stensågningsskydd och höjdreglering, ett band och en "visp" (kommer inte på nå bättre ord för den delen) kanskeräcker för att lösa problemet! Helt enkelt skitsmart!


Har varit på mitt livs (tror ja iaf) längsta besök på Elgiganten, Jag Alexandra å Björn V for dit för att Alexandra skulle byta telefon, men det fanns bara en i butiken som kunde hjälpa till med just det, och han kom förbi nån sväng då och då och sa att han bara skulle iväg och göra en liten sak till. Efter ca 45 minuter då Egliganten stängde hade vi fått hjälp och var klara.
Sen bar det av (nästan) raka vägen till saunan vid skogis. Där blev det den sedvanliga trevliga traditionen med tisdagssauna, skitsnack i saunan och ute runt elden.
Där träffade jag bl.a. ett troget bloggfan, Oskar Tallbark Gustavsson.
Av honom fick jag påbackning (lr bara en helt vanlig förfrågan). Då han läst gårdagens blogginlägg och kommit till "Dagens outfit" kunde han helt enkelt inte bara släppa att jag inte skrev vars mina jeans kommer ifrån, utan han har legat sömnlös hela natten (han sov på föreläsningen i skolan idag istället) och funderat över just vars jeansen är inköpta.
Men Nu, Tallbark, nu vet jag var jeansen är inköpta, dom är köpta på......
Dom är köpta på "Jack and Jones" (visst blev det lite mer spännande när jag inte skrev ut det direkt :P)


Oskar Tallbark Gustavsson, utanför Skogis-saunan
Nu Oskar, hoppas jag att du kan sova inatt och jag ska hänadefter försöka bättra mej på att skriva ut fler detaljer. ;)






Dagens Bild:


Fotograf, Emil Modig
Fotograferad, Lycklig Göran
Plats, Riksgränsen
Tidpunkt, Mars 2010



"Halstrad" löja

Fesk!
Det man lovar måste man hålla, håller man inget kan man inget lova och lovar man inget behöver man inget hålla!? Men nu iaf tänkte jag fullfölja mitt löfte om att ge en recension för löjmiddagen.

Här är löja (orensad)


Här är löja efter rensning och efter att ha legat i salt, numera på grillen


Tog dock inga bilder från restrerande middagen, men den höll många stjärnor, bara dukningen med millimeters noggrannhet på besticken (ögonmåttet), de fint vikta servetterna (knövlat hushållspapper) och för att inte tala om den mysiga belysningen (lysrör i taket + lampa över köksbordet).
Nu till maten, Julia tillagade en sås att ha till, bestående av bl.a. lingonsylt och creme fraiche. Jag kokade potatisen saltade fisken samt var grillmästare, medans Rikard skötte dukningen.
Den perfekt kokade potatisen, den goda såsen tillsammans med den perfekt grillade fisken gjorde middagen god. Det är iaf min slutsats.


Sen efter maten blev Rikard och Julia konstiga, klädde på sej en massa skogskläder, underställ och pannlampa. Efter ca 5 minuter kom dom tillbaka:

Ja vad säger man..
Dessa Civil(wannabeskogsmullar)ingörer ;)
Dom säger att det är till ex-jobbet men jag vet inte..



Dagens visdomsord:
"Imorn är det en dag mindre kvar tills vintern"

Nyklippt & Världen är allt bra liten.

Nu äntligen efter lite om och några men ringde ja imorse å bokade klipptid på Attityd i Umeå (kan rekommendera stället).
Efter lite småprat med frisörskan kom ja in på att fråga vars hon kom från, Boden sa hon.
Kalix, svarade jag.
Hon: Jahaa, men jag har stuga i Töre!
Jag: Jaså, vars i Töre?
Hon: Den ligger lite utanför Töre, i Sörn.
Jag: I SÖRN, Men de är ju där ja kommer ifrån!
Så visade det sej att jag vet ganska precis vars stugan ligger. Hon har varit ganska mycket i Sörn om somrarna så de är lite konstigt att vi inte stött på varandra, men vi bestämde att vi lär synas i Sörn sen till sommaren iaf. :)

Så här blev resultatet av klippningen
Nyklippt okt 2010
Passar även på att berätta om dagens outfit.
T-shirt från H&M, Skinnjacka från Carlings, Frisyr från Attityd och Jeans från, jag vet inte vars.

Hahaha, känner mej som värsta bloggnörden nu. :P Men vad gör man inte för mänskligheten (lr nå).

Fick förresten hem biobiljetterna från Sibylla idag, och den lycklige (lr olycklige, så odräglig som man är) som får följa med är: http://vadgorhan.blogg.se/2010/october/vedhuggardag-och-framforallt-kalvdans.html#comment, Grattis!




Nu ska jag rensa lite löja och tillaga på något sätt, så att jag för en gångs skull hjälper till i köket här i kollektivet och inte bara håller på med allt annat så att när jag kommer hem är middagen redan färdiglagad (fast är ju rätt skönt de me)!
Men mina kära läsare, HÅLL UT! Nästa inlägg är inte långt borta!


Första SNÖN!!

Vaknade på morgonen - märkte ingenting,
Åt frukost - märkte ingenting,
var på väg ut till verkstan men stannade på bron - såg nederbörd på havet framför huset (blåste som fan gjorde de me).
Började gå mot verkstan - noterade, shit jag kommer att bli blöt.
Stannade och sträckte ut tungan - märkte att det var snö, trots 3,5 plusgrader ute.

Blåste som fan och kom snö, 3,5 plusgrader!
Var inte mycke till snö.. Men snö var det!
Sprang omkring ett tag och fångade snöflingor på tungan innan jag gick vidare till verkstan.
Väl i verkstan pulade jag på och donade med 740in. Bytte nå lysen, fixade stolsvärmare och satte fast värmeskölden (som alla frågat vad det är som låter när den vibrerar mot avgasröret).
Men viktigaste åtgärden av dom alla är nog ändå mugghållaren jag gjorde!

Patent Göran Nilsson :P
Homemade mugghållare, patent Göran Nilsson.
Lite dammigt kanske, men fungerar gör den! Testade den påStatoil i Skellefteå där Julia bjöd mej på en kaffe och nybakta bullar.


Justja!
Jag har fått en del klagomål (iaf ett) på min svenska här i bloggen. till mitt försvar säger jag att det ska va så!
Här i bloggen skriver ja typ som ja pratar. Då blir det lite mer personligt, och ni läsare invaggas in en slags trygghet och tilltro till mej, så går ni tillbaka och läser gamla inlägg när ni behöver lugna nerverna!



Efter att jag ätit en god middag bestående av "Afrikansk kött... (ja kommer int ihåg va den heter, men god är den) lagad av mor min, gick jag återigen ut på bron och möttes av en vy

Min tanke var, Varför lämnade jag min systemkamera nere i Ume för? Men snabbtänkt som jag är, plockade jag upp mobilen och tog några kort med mobilkameran.

Blir ju ingen direkt superkvalite på bilderna, men ni inser ju att de va fint iaf.
JA, jag erkänner att jag är lite svag för motljusbilder!



Blev tyvärr inte att flyga nånting i helg. Borde ha gjort det i fredags, men tänkte att ja tar de på lörda men då var det för blåsigt både lörda å sönda.
Men på lördagen var ja å Lelle ute i skogen med motorsågen och härjade me nå björkar som ska agera ved åt nån random markägare.
Ja å Lelle hugger nå björkar i Kattilasari.
Lelle i skogen i Kattilasari.


Innan jag for ner till Ume, tog ja me mej nå löja så det blir att dela ut fisk till folk imorn samt halstra några firrar till mej själv med co.


I övrigt har jag inte gjort så mycke mera.. Har ätit smörgåstårta (tack, faster Rachel), öppnat presenter (fick bl.a. ett duntäcke, sängkläder och en skjorta), Grävt lite med traktorgrävaren, städat undan kring gården inför vintern (flyttar på saker som är i vägen när man plogar) och monterat xenonlysen på brorsans (Anders) lastbil.


Är förövrigt  jävligt skönt att det äntligenbörjar närma sej vinter och pollensäsongen är över så man kan börja få bättre lungkapacitet igen!


Måste bara lägga upp den här bilden av en mycket stolt Ragna, som både kan klava, höjdmäta, skriva och gräva samtidigt som hon rabblar alfabetet baklänges!

Solt Ragna i Torsdags (7/10-2010) på "Bäcksjöövningen"


Imorn (läs idag) mina kära läsare, då ska ni få en utvärdering av halstrad löja.
Fan va långt inlägg de här blev btw.

Jakt

Var me Tomas å kolla på hans skog uti en väg som jag ska gräva där. när vi gick på väg tillbaka till bilen hörde vi en järpe vissla så vi vissla tillbaka på han med järppipan å då fick vi igång en till. Men tjuriga som dom var kom dom aldrig inom skotthåll, så de blev ingen fågelmiddag för mej.

Imorn ska ja å Lelle till kattilasari å jobba med motorsåg.

Good night for tonight!

Hemma i Sörn!

Varför kan jag aldrig lära mej att gå å sova i tid? Tycker att jag jämt är trött för att jag aldrig minimerar min sömnskuld. Kom mej inte i säng förrän baki ett inatt å steg upp halv sju för att besiktiga bilen, sen ut i skogen med klassen å göra nå övningar där. Men ikväll kanske jag hinner gå å sova, innan det hinner bli imorn (har en kvart på mej i skrivande stund :P).

Efter skoldagens slut packade jag min flygmaskin (paramotor) i bilen, (volvo 740 á 66000mil) beordrade medresenärerna (Julia och Stefan) om ombordstigning, sedan rullade jag cirkus 33 mil hem till Sörn.
Fick en ny skjorta av morsan och käkade löjrom (färsk från igår). Gott som fan!
Passade även på att berätta om kalvdansen jag vart bjuden på av Maja. Snacka om avundsjuka miner här hemma.


Vy över gården hemma tagen av mej från en paramotor, Aug 2010
Gården, vy bakifrån

Vy över gården och vidare ut mot Kalix skärgård, Aug 2010
Vy över gården hamnen och vidare mot Kalix skärgård

Bor ja int fint så säg!

Bilderna ovan tog jag i somras när jag var å flög en sväng med min paramotor.
Hoppas hinna flyga nånting nu när ja är hemma (åker ner till Ume på sönda) men det kräver bra väder och tid. Det senare brukar ofta vara den bristande faktorn när jag är hemma.
Imorn blir det en ganska lugn dag men på lörda blir de kanske att ja å brorsan (Lelle) far å jobbar i skogen och på söndag blir det kanske att nybryta en väg med traktorgrävaren.

Får återkomma med bilder över lite olika aktiviteter hemma under helgen.


Ni som läser får gärna ta å skriva lite fler kommentarer så får alla det lite trevligare, klimatet blir bättre, vi kommer närmare en världsfred, botar obotliga sjukdomar, kan resa till Avatarvärlden och bäst av allt, Bamse kliver ur serietidningen och sprider sin glädje i världen, även till alla som inte kan läsa.

G'natt!

Vedhuggardag och framförallt, Kalvdans

En sån dag, sitta och sova i skolbänken fram till lunch och sen äntligen få fara å göra nå kreativ. For till bastun och käkade varmkorv me brö till lunch.
Sen blev det lite jävlaranama med motorsågsjobb hela dan. For till Samuel och fällde nå gårdsträd som vi fick ta till ved till bastun.

Jag sågar fällskär på trädet

Sedan, vips faller trädet i precis den riktning man vill ha det.

Nästa träd som faller.

Då det börjat mörkna (baki fem - halv sex nån gång) och jag käkat en redig middag bestående av varmkorv m bröd, började jag kapa upp stockarna till vedklabbar. Att kapa i stockar som legat och framförallt släpats kring marken är ju ingen dunderhit om man nu inte råkar gilla att behöva vässa kedjan ofta (vasst ska de va). Resultatet:


Efter vedhuggningen blev det att gå på min tredje lektion i buggkursen som ja går.
Man börjar ju få kläm på buggningen nu (även i nyktert tillstånd) sen blir de att lära sej nästa dans, å nästa dans, sen är ja redo för Let's Dance! :)


Fick btw just veta att Sibylla ska ge mej två biobiljetter. Så tjejer ställ er på kö, finns bara en plats över!



Kvällens, dagens, veckans och framförallt månadens sörsta höjdpunkt, KALVDANS!
Ni som aldrig smakat det eller inte vet va de är, så är de när en ko har kalvat (fått bebis) så  mjälkar den en fetare mjölk. En kalv som inte får den mjölken dör, men kossan får så mycket sån mjölk att man kan ta en del till kalvdans. Anledningen att det heter kalvdans är att när kalven väl fått i sej den mjölken så får den en massa energi och börjar dansa.

Så här ser Kalvdans ut.

Blev överlycklig när ja kom till Maja och kände doften av denna juvliga måltid. Bästa måltiden sen drygt ett år sen (sist ja åt kalvdans).



Inte att förglömma att ja gåttt lös på biln me bachosatsen, har besiktning imorn så spände handbromsen, å jävlar va den tar nu!

Korvstroganoff

Idag hade jag lyxen att komma hem till en nästan färdilagad portion korvstroganoff som Julia tillagat.
Under tiden satt jag och vässade en klyvyxa, först grovslipning med vinkelslip och lämplig skiva, sedan fick mitt diamantbryne jobba. Numera fungerar yxan även som rakkniv (om de nu är de man vill göra med den).

Lunchen idag blev fantastiskt god.
Nästan allting blir ju godare när man äter det utomhus (inte typ balkongen), då har man den där rätta feelingen och en eld gör de ju inte precis mindre mysigt.
 
Som ni ser duger en egentillverkad "stekspade" och en helt vanlig stekpanna (använd inte inne sen och förvara i påse) gott och väl ute i fält.
Här kom min nya kniv (Fällkniven - F1) väl till pass.
Efter lunchen blev vi experter på björkskogsskötsel.


Hittade god liten luden larv på väskan, lagomt till efterrätten


I björkskogen fick Öhman för sej att klättra upp och kolla hur mycket frön björkarna kommer sprida nästa år.



Nu bär det av till skogis sauna på den trevliga tisdagstraditionen "Tisdagssauna".
Där blir det att testa den nyvässade yxan, dricka kaffe och snacka lite skit innan det väl blir dags för sauna.

Exkursion

Vi ska ut i skogen med skolan idag igen.
Efter en redig frukost bestående av "tunnbrösmola" bestämde jag att dagens lunch får bli bacon och ägg tillagad över öppen eld och förstås en kaffetermos efter maten.



Dagens outfit:
Blåkläderbyxor
Björnkläderbälte
Fällkniven kniv, modell F1
Craft underställ
Helly hansen tröja (fältkavaj)

Spritmissbruk

Gjorde världens tabbe idag..
Fick surt upptäcka att fickorna i min skinnjacka inte riktigt var nog stora. Satte en oöppnad nyss inhandlad 33cl spritflaska i fickan för att jag hade händerna fulla. Den satt så bra i fickan men föll sedan i marken och p.g.a. lagen om alltings jävlighet trillade flaskan ur fickan ett steg in på asfalten istället för att trilla på gräsmattan och gick därmed sönder, lite surt det.

Alex och Björn V tittade förbi ikväll och käkade tårta som var kvar sen helgen, fick en bok om Whisky så då blev det sjävklart med en miniwhiskyprovning hemma i baren för mej å B.

Var på exkursion idag och kollade på nå Contortabestånd.
Där fick jag denna fina bild på, "Allas våran Jocke". Idag alias "Ekorren"

Jocke, Alias "Ekorren"
Lite dålig kvalla med mobilkameran men, U got the point.

Är förövrigt jävligt sugen på två saker just nu:
1. Byta skoter
2. Fara på skidresa nånstans

Anders W var förbi mej igårkväll och vi kom in på skoter och skidsnack och kom in på gamla skoterhändelser, kollade skoterbilder och gjorde vinterlängtan lite större (som den alltid blir om hösten). Jävlar va fort tiden gick då.

Nu måste man vara hipp!

Jaha, så numera är man bloggägare!

Jag fyllde ju år i torsdags så då passade det fint med en födelsedagsfest under helgen.
Blev en lyckad fest med många trevliga personer och även en del presenter, bland annat denna blogg som designats åt mej.
Ska ta å försöka att hålla igång med skrivandet nu ett tag och utvärdera om de här är något att ha.

Björn (som jag för övrigt räknar, kommer att bli min trognaste läsare) tyckte i våras nån gång att jag skulle skaffa mej en blogg för att den skulle nog bli väldigt olik andras bloggar, att den skulle revolutionera bloggvärlden (men jag är nog lite skeptiskt) men, "jag ska göra mitt bä´sta" Citat. Cris W, Idol 2010.

Vet inte riktigt hur ja ska lägga upp bloggen eller bloggandet, men där har jag Alexandra som experthjälp. Kvällens och mitt premiärbloggande någonsin får bli test för hur man gör det basic. specialeffekter får komma senare.

En utmaning jag ser med denna blogg är att den ska bli så intressant att självaste Emil M ska titta hit regelbundet för att uppdatera sej med "det senaste"

Nå man kanske ska beskriva en så slagkraftig rubrik som den ja nu skrev.
Finns inte så mycke att beskriva egentligen, utan var de första som dök upp. Men lite hipp är man ju nu med både facebook och blogg. :P


Dessa två tårtor + en pannkakstårta stod för maten under kvällen = GOTT!

Dessa två + en pannkakstårta bjöds det på under kvällen

RSS 2.0