Vem kan svepa en hela Gin? Vem kan slå sej på tummen? Vem kan skära i vännen sin, Utan att dra på munnen? Jag kan svepa en hela Gin. Jag kan slå mej på tummen. Men ej skära i vännen min, Utan att dra på munnen.

Kabeltrassel

Blev less på att ständigt snubbla över nätverkskablar som gick kors och tvärs över golvet (inte för att ja störde mej särskilt mycke, men de låter mer som ett problem "som bara måste lösas" då).

Med den tidigare lösningen var att kabeln till routern gick förbi dörröppningen till köket och sedan vidare till ett av rummen över en annan dörröppning. - En förstalösning som inte blivit åtgärdad.

Eftersom rummen som behöver nätverksbabelanslutning ligger på ena sidan av hallkorridoren å nätverksuttaget på andra sidan, blev de smartaste att dra en nätverkskabel lite halvsnyggt över till den andra väggen å ha routern där å på så sätt dra två kortare nätverkskablar till rummen därifrån. Problemet var bara att de inte fanns något eluttag där, så de blev gårdagskvällens projekt att fixa det.

För att det hela skulle bli så enkelt som möjligt  fanns det redan ett uttag på andra sidan väggen.


Jag bestämde mej för köpa ett infällt uttag istället för att ha ett utanpåliggande uttag (som kräver mindre arbete, men är fulare och mer ivägen).

Detta är skitenkelt att göra, men rekommenderas inte att någon utan behörighet gör.

Först tog jag självklart bort uttaget på andra sidan väggen. Eller jag menar, först slog jag självklart av strömmen till vägguttagen innan ja gjorde nå annat. 
Sedan borrade jag ett "guidehål" som även fick agera kabelgenomföringshål.



Sedan fick jag mej mitt multihål (både guidehål & kabelgenomföringshål), då var de bara att höfta ut en lämplig fyrkant att snida ut ur väggen.
Ja började me att borra flera hål.


Sedan tog jag kniven å hammaren å "finputsade" hålet.



Sedan var det "skitsnygga" hålet klart och man kan se baksidan av "eldosan" på andra sidan väggen, samt kabelgenomföringshålet (som för övrigt inte är ett multitaskhål utan numera bara ett kabelgenomföringshål).
VIKTIGT att tänka på är att de inte får finnas några brännbara material i väggen om man gör som jag nu gjorde (utan den gröna plastdosan som syns i hålet) (Ska man egentligen ha ändå, men inte lika noga). Denna vägg består endast av gipsvägg (med tapet på utsidan) och luft emellan gipsskivorna (luft tänker ni? Jo säger ja, de hade kunnat vara någon form av isolering där emellan också, då för ljuddämpande syfte).

Nåväl. sedan var det bara att dra igenom en kabel, skala och ansluta den. Sedan skruva tillbaka uttagen på båda sidorna av väggen. Woala - klart!



Sedan får ni självklart en bild på hur de ser ut i färdigt tillstånd (router ikopplad).
Mount Doom-ölen uppe till vänster får bli en annan historia (för ja antar att ingen sett dom på bolaget tidigare).



Blev så sketasnyggt som man bara kan tänkas behöva ha det.

Men kom ihåg nu att inte gå å installera eluttag hursomhelst därhemma barn. :)

Man kanske skulle ta igång bloggen igen.

Är nu ett j***igt långt tag sen ja blogga nå sist.

Va hände? Va har du gjort? varför har du inte bloggat? Undrar ni.

Inte vet ja, svarar jag.

Faktum är att ja vet inte vars hela fjolåret sprang bort. tycker inte att ja har hunnit me nånting, men har som ändå på känn att ja har gjort nånting iaf.
Kan ta å kika igenom nå bilder från sommaren å se om ja har nå projekt att lägga upp å skriva om (för de är ju mek-projekten som personifierar mej mest iaf).

Har iaf haft väldigt mycke å göra i skolan nu den senaste tiden. Om man ska dra en jämförslse så har ja gått från tre år i skolan å bara "slöat" (inte riktigt men..) till å måsta ägna tid åt skolan minst tio timmar per dag.. Inte va ja är van vid. Har dock varit intressant å bra kurser iaf. Men som trist att ja t.ex. inte kunde åka å jaga me Kiro nu, sönda månda å tisda, utan måste vara i skolan p.ga. obligatoriskt..

Håller på å rensa frysen från fjolårskött, så lagade till en bit entrecot och en bit ytterlår me potatisgratäng till å en rövinssås som Anton gjort. GOTT!

Nå nu ska ja int skriva nå mer utan lite snabbt leta rätt på en bild att lägga upp som "dagens bild".
Å nu hitta ja en bild som onekligen påminde mej om de hemska att våran regering i Finska föreningen har blivit störtad av ett nytt gäng som nu kallar sej regening, men Oskar Tallbarki Gustavsson sittandes med "min" väst å "min" hufvudbonat i egenskap av Presidentii.

Nu kanske det passar bättre me en svartvit bild på den tidigare regeringen som nu gått i graven efter mycket hårda strider av den nu sittande regeringen.

RSS 2.0