Vem kan svepa en hela Gin? Vem kan slå sej på tummen? Vem kan skära i vännen sin, Utan att dra på munnen? Jag kan svepa en hela Gin. Jag kan slå mej på tummen. Men ej skära i vännen min, Utan att dra på munnen.

Externredovisning/skoterbyte

Ida efter ja käkat lunch for ja till Öhman å skull installera Visma (bokföringsprogram) på datorn. När ja kom dit satt han på blocket (surfade på blocket.se) och hade hittat en tv som han blev sugen på, tv befann sej på Mariehem så de var nära och bra för att åka å titta på den.
Impulshandlare som både han å ja är så visste ja att han skulle ta den så fort han ringt på den. Killen som sålde den var en prylnörd (iaf gällande det man ser (på) från vardagsrumssoffan), men han steg i aktning när han berättade att han kör skoter. Efter köpet var fullbordat blev de iaf att titta lite på hans 3D tv. ganska coolt, klart skarpare än på bio men skulle föredra större tv än 50 tum till de.

Efter tv transporten hem till Öhman me 740in sblev de att plugga externredovisning hos Björn i några timmar.
SEN, surfade jag på blocket å hittade en Skidoo Renegade 1000 - 06 som var till salu, och ev byte så ja ringde på na å hörde om min Lynx Rave 800 - 03 var intressant, å de var de så han kommer och kollar på den när ja far hem nästa gång sen får vi se om de om de blir affär. :)

Nu blir de att svänga förbi Ålidhem å där blir de förhoppningsvis att se på Pensionärsjävlar.


1:a advent

Passar bra att det har snöat hyfsat (2-3 dm) dom senaste två tre dagarna nu när de är första advent å allt.
Är mycke mysigare då när de är snö på träden å ett vitt böljande landskap istället för sörlännings"vinter" me en massa regn å slask å kanske några dagar som de är riktig vinter.

Var riktigt fint väder ute idag också, typ -14-15 grader ute, sol å klarblå himmel. Tog en promenad med Sara ner till Skogis där hon skulle möta upp Marja å Jenny.
Hade me mej kameran på väg dit å tog några bilder, inda som ja är riktigt nöjd me, men här kommer en som får duga.


Ikväll kommer de över nå kompisar, så blir de pepparkaksbak och glöggdrickande.

Städdag

Hade fest i lägenheten igår med tema: Afterski. var några som kom afterskiklädda men dom flesta körde vanliga kläder trots att jag innan, varnat dom för att ja skulle ha balkongdörren och fönster öppna.
Var en lyckad kväll med bra uppslutning och bara trevligt folk.

Såhär dagen efter blev det till att storstäda hela lägenheten, så nu glänser det och doftar skurmedel. :)
Var över en sväng till Björn å Catrine för å kika hur dom mådde, där blev ja bjuden på kaffe å hemmagjorda polkagrisar medans vi såg på skidfilmer.
Det är sjukt va sugen man blir på att fara å åka nånstans där de är riktigt bra åkförhållanden (för offpiståkning).

Ja sa till Björn att, Vars är tiden och pengarna?
Man vill ju som ändå göra de man gör, men samtidigt hinna me allt sånt där kul. Man skulle inte direkt ha tid att plugga om man skulle ägna all den tid man vill åt sina intressen, sen skulle pengarna tryta rätt fort också då man mest har dyra intressen.
Tror ändå att de är rätt bra att ja inte hinner me allt, dels för att ja har en del intressen med hög skaderisk och dels för att de är så jävuslkt guld värt då man väl får sej t.ex. ett riktigt grymt åk på skidor eller me skotern. De kan man leva länge på, man har ändå ribban för va t.ex. ett bra åk är ganska lågt jämfört me om man hade all tid i välrlden till att leva ut alla sina intressen.

Nu blir det att dra till Skogis för "kårmys"


Foto. Emil Modig (tror ja)
Åkare. Johan Lundbäck 
Plats. Riksgränsen 2010

Grupparbete

Gjorde ett riktigt gott kok me kok-kaffe i morse innan ja for till skolan så ja skulle överleva dan.
Har suttit nästan hela dan idag med ett grupparbete på tidsstudierna vi gjorde tidigare i veckan. Var iväg en sväng på dan å agerade privatchaffis till Jysk med Marja å Sara.
Blev även bjuden på middag nu ikväll av Sara så blir att åka dit bortåt nu på en lillstund.

Fick användning av min coola klocka idag (eller den har en bra funktion - usbminne). Arbetet vi skrev på säkerhetskopierade vi in på klockan (lite onödigt eftersom det ligger på Björns dator, på min mail och på min klocka.


Dagens Bild:



Tidsstudiedag - igår...

Blev aldrig att blogga nå igår. Baki fem nån gång satt ja vid datorn å kikade igenom bilderna jag tagit under dan och funderade på om jag,
1. Skulle blogga
2. Skulle sova fram tills Tisdagssaunan började
3. Fara å åka skidor
Det blev alternativ nr 3 (kan ha påverkats av att ja nu ligger sist i km-ligan ("tävlingen" mellan mej Rikard och Julia)).

Vart att åka drygt 11 km, men de räckte inte för att ta ikapp till ledningen (inte ens andraplats (skilde 4 km)) och idag har dom båda varit å åkt igen.

Igår på förmiddagen var vi ute me skolan å hade en "tidsstudiedag" på en skotare och en skördare.
Tidsstudie i vårt fall innebar att vi var tionde sekund skulle notera vad maskinen höll på med just då. Vi jobbade i grupper och min uppgift var att säga till var tionde sekund, Björn skulle gå bakom skotaren för att se hur lång sträcka den kört. Både jag och Björn rationaliserade bort våra uppgifter, Björn genom att lägga in en GPS i hytten på traktorn å ja genom att ställla in min klocka att pipa var tionde sekund, sedan hänga fast den på Mikaela.
Istället kunde jag ägna förmiddagen åt att fota lite.





Fick även lite redigeringstips av Sara, så denna bild får hon ta cred för.


Var en riktigt skön förmmiddag, då jag inte alls behövde bry mej om den egentliga uppgiften vi hade.
fler bilder hittar ni på: http://www.facebook.com/album.php?aid=299627&id=707850378&l=6ecfdc3cc6


Har varit duktig och avfrostat frysen idag så de är ordentlig fryskapacitet.
Har varit i JVF:s slakteri och hjälpt till med styckningen av en pinntjur som ja köpt, sedan blev de att stå å packa bland annat 15 kg köttfärs i påsar till infrysning.




Snösprut @ Nydalaspåret

Efter en söndg med kollektivbak hos Maja och sedan filmmys hos Alex å Björn blev det dags för mej att fara till Nydalaspåret.
Typ 00.45 kom ja dit å snackade me gubbarna som sprutat kvällsskiftet så ja skull ha koll på läget inför nattskiftet.
Sedan kom Gunnar (som i stort sett har hand om snösprutningen) och det blev dags att bege sej runt på spåret och kolla till läget vid alla kanoner som är igång, flytta dom som behöver flyttas och byta munstycken på en del.


Blir ett speciellt landskap då man tillverkar snö. Kan bli riktigt snyggt på träden då dom blivit helvita av snön

Då man går i snön i "snömolnet" ser man inte sina egna fötter för att de blir sån snödimma


Byte av munstycken



Ett tag efter 06 på morgonen slutade började vi bege oss till starten/målet på spåret för att lämna över till morgongänget.

då klockan började närma sej 07 kom ja hem å möttes av Rikard, Julia, Siri och Emeli som var på väg att fara å åka långfärdsskridskor, så efter ja sagt godnatt till dom var det äntligen dags att gå och lägga sej ca 0645, så gissa om ja var nå trött då ja steg upp till skolan kl 0815. Har mest suttit och nickat till/sovit på föreläsningarna idag men nu blir det äntligen in timmes powernap innan Björn ska ringa och väcka mej för att plugga.

201110

Var me Björn å Catrine å gick nere på stan ida en sväng på förmiddagen och letade julklappar, främst dom Björn å Catrine skulle ha (jag brukar aldrig ha handlat mina förrän typ tredje advent), Hittade dock inget som ja köpte ida, men lite lös-te köpte ja iaf på te shoppen.

Middagen igår hos Björn och Catrine blev superb.
Ja å Björn stod å grillade revbensspjäll utanför lägenheten med pannlampa, vinterjacka och täckbyxor. :)
Tjejerna styrde upp sallad, potatis, sås, mysstämning och sej själva under tiden.


Jag och Björn syster, Linnea frossar


Ikväll blir de att fara till Sundqvist och flickvän på inflyttningsfest/födelsedagskalas.

Imorn var de tydligen lovat fint väder så då blir de att fara på promenad med värmländskt blod. :)

Ett - Noll

Ett till mej - Noll till Radiotjänst.
En kontrollant som från Radiotjänst var förbi till mej för ett antal veckor sedan. Trots att jag nekat tv-innehav anmälde han ändå tv-innehav till mej, och som att det inte var nog med de, så skrev han även i rapporten att han hört tv vid besöket (How i met your mother). Fräckt som fan tycker ja.

Nå iaf så fick ja hem fakturan --> skickade in min överklagan, som nekades --> Skickade in en ny överklagan, fick hem svaret idag där det stod att fakturan är makulerad. :)


I morse när ja cyklade till skolan kom jag för en gångs skull ihåg min sadelmuff.
- Sadelmuff is the shit!



Hade en trevlig eftermiddag hos Alex å Björn ida, käkade lunch drack kaffe och åt toscakaka som Alex gjort. Mycket god.

Nu har ja bakat klart efterrätten till ikväll och ska snart bege mej till Björn för å göra han sällskap vid grillen på balkongen.

Kvällens efterrätt: Jordgubbs & Hallonpaj




God efterrätt som är väldigt enkel att göra.

Recept:

Ugnen på 225 grader

100 g smör
2-3 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker

Blanda ihop (smält eller osmält smör spelar ingen roll)

I ungssäker form (som de så fint heter) lägger du ut bären, sockrar lite och  strö även lite potatismjöl över om de är mycke blöta bär.

Häv på smuldegspajen (som du vill (men inge berg utan hyffsat jämn tjocklek)) och in i ugnen i en sådär 15 - 20 min (när den fått fin färg).

Servera me nå sås (eller typ grädde) så blir de ännu bättre.


Enkelt: Ja
Gott:    Ja

Efter EPP på Skogis

Jävlar, nu har jag inte längre ledningen i km-ligan som vi "tävlar" i. Idag har Julia klättrat upp till ledningen med hela 28 km och jag på en andraplats med 19 km (om nu inte Rikard bara glömt bort att fylla i åkturen han gjorde i morse).
Kanske blir att åka en sväng imorn på dan, efter skolan och före ja ska ordna me efterrätten inför kvällen (tror ja vet va ja ska hitta på att göra iaf).

Ikväll blev de en lugn kväll att jobba på torsdagspuben som är varje torsda på skogis, eller lugn och lugn, allt folk kom ganska koncentrerat men de var lite lugnt i början av kvällen.

Var meningen att ja eventuellt skulle ha jobbat med snötillverkning på Nydalaspåret inatt, men dom verkar ha fått nog me folk så ja slipper! :)

Nu gott folk kommer snart John blund och hälsar på hos mej, så avslutar inlägget med denna bild på Björn (taget under "Dalaresan")

Onsdag den 17:e November

Började dagen lugnt med sovmorgon, några Pistvaktavsnitt och sedan en lite lyxigare frukost än va ja normalt bukar käka.
Den sedvanliga smolan, kokta ägg, Rachel-mjukkaka och tunnbröd me löjrom på.

Sedan blev de drygt tre timmars ganska seriöst plugg me Björn. Nu har man gått från att bokföring verkar krångligt till, var de så här lätt.
Där fick jag även agera våg och väga hur mycke revbensspjäll Björn hade tagit fram, och det leder onekligen in på att ja nu på freda blivit bjuden på grillning av revbensspjäll hemma hos Björn å Catrine.
Då ska ja stå för efterrätten.

Är det någon som har tips på va ja ska göra för efterrätt till på freda?

Kände för att åka skidor ida igen, så stack iväg till Nydalaspåret med skateskidorna.
Då ja hade åkt drygt 7,2 km funderade ja på om ja skull åka nå mer, de gick så lätt å var så kul så ja bestämde mej för att fortsätta och tänkte att ja får leva med den träningsvärken ja kommer att få på köpet från extravarvena.
Det blev två extravarv så ja slutade på 1,2 mil.

På Nydalaspåret med skateskidor.


Väl i lägenheten gjorde Jag Rikard och Julia en "tävling", en lapp där vi skrivit våra namn och drar ett sträck för varje km vi åkt på skidor i år. Jag leder!

Upptäckte att ja bara hade två rena kalsonger kvar i garderoben, tur som ja hade var tvättstugan ledig ikväll och nu har ja en hel massa kalsonger att bära.

Några saker ja funderar över är:
- Hur transporteras sockarna till sockhimlen?
- Varför reser dom inte i par (dom har ju varit tillsammans hela livet)?
- Varför är de aldrig dom slitna sockarna (som nästan har, eller har hål) som far till sockhimlen, utan alltid dom hela?


Imorn hittar ni mej jobbandes på Skogis (från kl 17- ca 23) och efter det kanske på Nydalaspåret i full gång med att tillverka snö.

Kom gärna förbi Skogis och ta en öl och/eller käka nå mat.


Skidåkning (längd)

Idag/ikväll har jag åkt årets första längdskidtur.
Skatade 7,2 km på Nydalaspåret. Nu har dom preparerat en bana på 900m men imorn blir dom klar med 1,8 km spåret.
Det var riktigt fint före -12 grader, hårt och fint spår med bra glid så alltså ett bra förstaåksföre.

Bilder från ifjol när ja var me å tillverkade snö till skidspåret.


"Snötornen" fungerar så att du har två slangar (en med luft och en med vatten) och ett rör med munstycken högst upp. genom munstyckena sprutar vatten, och man har olika stora munstycken beroende på hur kallt det är ute (varmt - små munstycken = lite vatten, kallt - stora munstycken = mycke vatten) och hål under munstyckena där luft sprutas ut mot vattenmunstyckena för att dels kyla av vattnet och dels för att sprida ut det mer.
Sen får man dra omkring på "tornen" och flytta dom efter behov.

Tidigare idag har jag varit på skolan, sen pluggat på Externredovisningskursen som jag å Björn läser på distans.
Känns krångligt så här i början me debet å kredit å va som egentligen är en utgift å en inkomst å att för byggföretag ligger ingående MOMS på kredit å annars på debit. Mycke att hålla reda på.
Nu vet ja iaf att konto (2640) är ingående MOMS och konto (2630) är utgående MOMS!

Ikväll blir de att styra ihop en potatisgratäng sen fara på Tisdagssaunan å sen hem å käka pottigratäng å en älgstek.

Måndagkväll

Middagen blev skitgod, fick Julia som matlagningshjälp och även en extra person vid middagsbordet (Stefan nånting som ska bo här till på onsda).

Såg en bild på semlor i tidningen, blev skitsugen och min tanke var "Å, semlor va gott! får man redan börja baka!" sen kom ja på att det bara var en tjuvstart i tidningen och att jag inte får börja baka förrän i Januari.
Men pepparkakor börjar det däremot vara säsong för nu!

Ett av fjolårets pepparkaksmästerverk
MDDR pepparkaka som fick pryda baren ett bra tag


Efter middan vallade jag och Julia våra skidor, ja tänkte bege mej till Nydalaspåret på onsda å åka. Nu har dom fått igång 900 m konstsnöspår (inte rundspår) blir att fara dit å jobba nå nattpass sen med att hjälpa dom med snötillverkningen.

Egenhändigt tillverkat vallaställ för längdskidor


Sen vill jag avsluta blogginlägget med:

Skägg!


Måndag

Som ni trogna fans har märkt har de blivit lite bloggande i helgen, anledningen är fullspeckat schema.
Jag med ett gäng Slu:are åkte ner till uppsala över helgen för att gå på sittningen, Gåsamiddan. En mycket trevlig tillställning där den stösta gåsen jag någonsin sett sköts (60-70kg slaktvikt). I torsdagskväll när jag packade väskan (tog ca 3 minuter) lyckades jag glömma bort att packa ned både skogisvästen och kavajen, men kom ihåg att packa ner en mjölktillbringare på ca 4-5 liter. Så det kan gå.
Tobbe har ägnat helgen åt att reta mej för min övervikt (läs tidigare inlägg) och kallar mej för fetto och 27 (mitt BMI) men stabilt psyke som ja har, har ja ändå överlevt helgen. :P

I morse var jag del 1 hos tandläkaren (tar röntgenbilderna hos studenttandläkare och gör undersökningen hos folktandvården). Tog lite drygt en timme att få godkända bilder på alla tänder (togs några bilder sedan fick ja vänta för att en lärare ska godkänna bilderna, sen tas dom dåliga bilderna om) så nu har ja fått i mej en årlig dos av röntgenstrålning.

Nu blir det att laga middag, hemmagjorda hamdurgare och klyftpotatis. Efter det blir der att valla längdskidorna.


Så de kan gå..

dsc03482 (MMS)

Lastibili i diket mellan ö-vik och härnösand. Synd för honom men tur för oss att de var på andra sidan vägen så vi slipp köa. Vi fortsätter vår färd mot uppsala!


Jag "lider" av övervikt!

Jag har just fått konstaterat att jag är överviktig om man ser till mitt BMI.
Var på Life Gene och gjorde lite tester för forskningssyfte (dom ska ta tester på en halv miljon svenskar), först har jag fått fylla i en lång jävla enkät med en massa frågor för att sedan idag få komma på undersökning.

Där var det bland annat en häftig våg som skickade en massa el genom kroppen min för att mäta hur mycke fett respektive muskler jag har totalt och på olika ställen i kroppen. Manhöll i nå handtag som ledde ström å stod på nån platta som också ledde ström så räknade den ut en massa saker på typ 30 sek.
Vänster arm och vänster ben innehåller mindre muskler och mer fett på mej.

Jag har:

14,9 % fett på kroppen = 12,5 kg

kroppsvätska 52,1 kg

12 kg muskler i höger ben och 11,6 kg i vänster ben. Ungefär lika mycke fett på båda sidor, 1,7 och 1,8.

4 kg muskler i höger arm och 3,9 i vänster arm. Fettmassa, 0,8 och 0,9.

Bål 7,3 kg fett och 36,4 kg muskler.

Och nu till den varnande siffran, mitt BMI som är på 27 (BMI 25-30 = ÖVERVIKT).. :P

Jag förstår mej inte på de där me BMI, jag som tycker ja ser ut att ha en normal kroppshydda :P



Nå nu ska ja sluta torva uti de där (får istället lära mej att leva med övervikten)!
Var sjukt trött idag (efter en vecka då jag bara byggt på min sömnskuld för varje dag) så när ja kom tillbaka från undersökningen vid typ 14.30 la ja mej å sova fram tills 15.30 då Björn ringde å sa att ja ska komma å plugga me han å Öhman, men ja somna om inom en minut tror ja. Sen vakna ja när mina rumskamrater kom hem strax innan 17.30.

Nu blir det bastu i Finnsaunan och eventuellt besöka torsdagspuben.


Här: "Det snöar" Där: "Snökaos"

Är konstigt att sörlänningarna får snökaos så fort de kommer några cm snö (nu har de kommit mer på sina håll men några cm räcker) medans vi i Norrland (Norrbotten) bara tar de för va de är, "jaha de snöar.." (nog för att det finns en hel del undantag uppåt i landet också. Har fått höra en hel del orsaker om va de beror på, å en orsak sades vara att dom får en annan sorts snö där nere mot för va vi får för här uppe.. Det låter som en godtagbar orsak tycker ja! :)

Igår när ja körde ner från Kalix till Ume hade vi -14 grader i Kalix så fint me icke saltade vägar tänkte ja. Men tji fick ja för de, för söder om Robertsfors hade temperaturen stigit å då är dom tyvärr snabba att fara å salta.

Ida var ja första dan på den nya kursen vi läser, Skogsteknologi. lätt som en plätt nu med maskinlära, hydraulik, kraftöverföring och annat roligt. Skönt me ett ämne som man ligger före i utan att plugga nå. Hoppas bara resten av kursen blir sköj den me.

Tänkte på att i helgen borde ja ha varit i Ume istället för att åka ner till Uppsala på sittning, nog för att de kommer bli skoj, men hade passat fint att ha After-ski hemma hos mej i helgen annars. Nåja tar de nästa helg istället om de nu är kvar nå snö då.

Hirrade en flummig bild på corona.nu från 29 okt då ja var där. Såg vimmelfotografen ta kort på några som satt i närheten så ja skyndade mej in i bilden å kom me på ett hörn. :)




@ E4an på väg ner till ume.

dsc03481 (MMS)

Kaffetermosen fylld och telefonen har fullt batteri! Blev nyss uppringd ang en telefonundersökning om swedbank. Satt å prata i tjugo minuter så nu är man snart i skellefteå. Återkommer med ett till blogginlägg senare idag om ja nu inte går å lägger mej direkt när ja kommer fram.


är de int fint så säg!

Gott som fan med frukost imorse, Tunnbrösmola (smola uttalas mer som småla förresten fast inte småla som, småla utan småla med en blandning av, "o" och "å" och med ett speciellt uttal av "L"et (som jag inte vet hur ja ska beskriva)) med fil lingonsylt och mjölk.
Kaffe som vanligt efteråt.

Efter det var jag redo för projekt "bygga (läs gräva) väg" (läs, väldigt grovbruten väg/basväg). Nå iaf så fick de bli nöjet under förmiddagen, för på eftermiddagen efter kaffet, efter ja tankat farsans båt och efter jag brutit lite is i hamnen med traktorgrävaren (för att farsan skulle köra båten till Lövskär för att den inte ska frysa inne här i Sörn) började jag förbereda mej med ordentligt varma kläder (underställ fliströja arbetsbrallor och skoteroverall).
Jag skulle nämligen flyga.


Förberedde paramotorn såg på solen (som var på väg ner) hur fint det skulle bli i luften.
Kl 14 blev det efter att ha lagt ut skärmen i position dags att dra igång motorn (läs, trycka på startknapp) och springa iväg och vidare upp i luften (givetvis sprang jag ju inte upp i luften, utan motorn på ryggen fick trycka mej framåt och på så sätt vidare upp i luften med propellern)!


Sörens hamn


flög mellan kl 14 och 15, solen gick ner bakom horisonten typ 14.40 (bilden tagen 14.45 på höjd) var speciellt att flyga så här på senhösten. har inte flugit någe sen i Augusti i år å då var de ju full sommar och alla löven kvar.


Kvällsnöjet bestod i lite upprensning i verkstan (neverendingproject) samt skruva 740, byte av båda styrleder och byte av bromsklossar vänster fram trodde ja iaf, hade inga bromsklossar till 740 liggandes i verkstan utan dom vi hade var till 240. Nåja, fick ju iaf smort upp och kontrollerat oket under sköna former (bilen uppe på billyft) så då går de lätt att byta när ja kommer till Ume igen.

Ny styrled men bromsklossarna får vänta.
Gick förövrigt jävligt smidigt med mekandet den här gången.


Bagarstugan

Äntligen är frukostarna (tunnbrösmola) och kvällsmackorna (tunnbrö med löjrom) fram till åtminstone Januari räddade.
Bakade tunnbröd, klådda å mjukkaka idag.

Tunnbröd är intesamma sorts tunnbröd som dom flesta sörlänningar har föreställningen om, alltså mjukt tunnt bröd. Tunnbröd är nämligen hårt ännu tunnare bröd som görs i vedeldad bakugn.

Klådda är något man gör i mindre mängder under tiden man bakar tunnbröd. Det är samma deg som tunnbröd fast man kavlar inte lika tunnt och klåddorna är mjuka. Nu tänker ni att, ja men de låter ju precis som vad en sörlänning kallar tunnbröd, men nej så är inte fallet. degen man använder till tunnbröd lämpar sej inte till annat än hårda bröd för att dom blir torra. En klådda är gjord (och görs) för att ätas nybakta (mindre än ett dygn typ) annars blir dom tråkiga.

Det är anledningen till att vi även bakade mjukkaka (som är et mjukt bröd ...jag tror alla vet).

Vi som bakade var iaf jag och min faster, jag gräddar och Rachel kavlar. Då det blev dags för mjukkakan så lärde jag upp yngstbrorsan och en kompis till honom att grädda så jag efter ett tag kunde smita hem och se över lysena på skogstraktorn, men icket. Fick rycka ut med traktorgrävaren å dra upp en bil som kört i diket.





En trevlig grej med bakandet är att det alltid kommer förbi folk (ditringda och otippade), pratar och äter.

Matte, Simon och Erik provsmakar och ger "Tummen upp"

En vanlig dag i Sörn

Till min lycka hade det snöat inatt så de låg nästan en dm snö på backen.
Mycket skönare när de ligger snö på backen å i träden då allt blir så mycke ljusare och trevligare.

Farsan som fäller en tall





Ja hade inte riktigt så bra sikt som man önskar ha längs vägarna.


kom lite fjun även på eftermiddan (vad sörlänningarna skulle kallat snöstorm).
Lite halkigt längs vägarna, men ljust och fint att köra och så kan man ju leka lite å småsladda.

Nå så jävulskt skönt de är me bra lyse. Xenon is the shit!



Kvällen bjöd på gomiddag hos Johan å Lena.

Senare på kvällen blev det äntligen dags för årets första skoterrepa

Inte direkt bra skoterföre, men är ändå alltid lika kul me första repan!

Imorn blir de att baka tunnbrö, klådda å mjukkaka. Återkommer me bilder imorn.


Hemma bordi Sörn

För er som inte förstår vad "bordi"betyder så betyder det typ "borti" eller "bort i" alltså "borta vid" eller bara "i".

Kom hem till byn igårkväll så nu idag började hemmalivet igen.
Började dagen med att köra med Hypron i skogen i stort sett hela dan, sen var ja å farsan å kolla uti nån väg som ja ska gräva.

Valmet 6400 med Hypro 755 processor

Slutavverkning i Hamptjärn i Sören.

Blev även påmind om att Sören ligger en bit norr om Ume, kändes som att de börja skymma typ en timme tidigare än i Ume. Resultatet av mörkret blev att jag visste var jag skulle spendera min kväll, nämligen i verkstan å laga igång så alla lysen på traktorn funkar.

Glömde ta nå bilder under tiden ja lekte elektriker så ni får nöja er me Hypro bilderna.

Kom lite snö ikväll så imorn blir de att flyga om de bara är väder för de.



@ max i skellefteå

dsc03471 (MMS)

Stannat och käkat på den "långa" resan hem.


Onsdag den 3:e

Idag har det blivit lite halvseriöst plugg för mej och Björn, men det har inte kännts som att vi behöver plugga så mycke mer iaf.

Kände mej lat nu fram mot middagen så ja beställde en pizza (Hawai) på pizzeria Maria. Hade tänkt att ja skulle spara typ halva att ha me under tentan imorn, men ack så hungrig jag var så hela slank ner.


På vägen hem från pizzerian passade jag även på att "dekaltrimma" Hoflunds bil.

Hoppas Hoffa blir nöjd med dekalen. :P


Senare ikväll blir det filmmys för tre norrlänningar och en värmlänning, har dock ännu inte bestämts vilken film de blir.


Imorn efter tentan bär det av till hemtrakterna (kalix) där blir det mest att jobba, men även kanske flyga lite och föhoppningsvis bastu hos Lundbäck.

Seriös pluggdag

Har nog haft min seriösaste pluggdag på vääldigt länge. Har pluggat hos Björn från typ tio i morse i stort sett hela tiden (inte alltför mycke skitsnack) fram tills halv fem.
Känns som att det inte blir omöjligt att klara tentan iaf.

Anton Larsson ringde å bjöd över mej på mat till kl sju för att han lånat bilen en sväng. (tror han ska få låna den oftare). Efter middagsbjudningen blir det att fara på tisdagssaunan.
Kanske lite plugg efteråt, men troligtvis inte.

Mardröm

Usch hemska mardröm inatt, drömde att det var vår och snön smält bort..

Vaknade som tur var och insåg att det snart är vinter.

flashigare blogg! :P

Satt och undersökte om det går att via mobilbloggning få till en rubrik som inte består av de första orden i texten. Det verkar inte gå än så länge, men hittade en massa andra funktioner somman kan spejsa bloggen med, bland annat textremsan högst upp i bloggen (otippat nog har den låten samma melodi som "vem kan segla förutan vind" ifall det är någon som undrar) och text i webbläsarfliken. Fanns en massa annat som ja inte orkar fixa nu, utan det får bli vid ett senare tillfälle, hade dock velat få till fallande snö i min blogg men typ alla kommentarer till de sa att de inte funkade.


Ni som undrar varför det var så dött på bloggen igår var dels för att mobilinlägget jag skickade var på två sidor (det går bara att skicka mms med en sida) så texten på sida två försvann, och dels så var det för att jag la mej och sova kl 19, sen sov jag till 7 i morse. idag upplevde jag en ovanlig känsla, nämligen att jag inte kände mej trött under dan.

ikväll tvättas det för fullt, ska även försöka plugga en stund så man har nån chans att klara tentan på torsdag.


Je bärä sov å sov i timmar tolv.

Heldag i skolan

dsc03466 (MMS)

Har varit på skolan sen åtta i morse och redovisat samt lyssnat på andras redovisningar hela dan. Förhoppningsvis slutar vi lite innan 17, koncentrationen ligger inte direkt på topp mot slutet av en sån här dag och det blev ett visst manfall under sista rasten.


RSS 2.0