Vem kan svepa en hela Gin? Vem kan slå sej på tummen? Vem kan skära i vännen sin, Utan att dra på munnen? Jag kan svepa en hela Gin. Jag kan slå mej på tummen. Men ej skära i vännen min, Utan att dra på munnen.

Alexandra 22år idag, grattis!

dsc03714 (MMS)

Bakade en tårta och for me Jacob Anton och Sara till alex för att uppvakta henne. Ikväll blir de sittning på skogis med en traditionsenlig Finnsauna innan.


Surkärring till busschaufför

Igår stötte jag (eller inte jag utan farsan) på en riktig surkärring till busschaufför.

Jag å farsan var i Skellefteå å skruvade i båten, som ligger på varv där. 
Då vi hade skruvat färdigt de vi skulle så åkte vi in mot Skellefteå (varvet ligger i Ursviken, lite utanför Skellefteå) för att jag skulle lämna av farsan på busstationen, för att han skulle hemåt (mot Sören) å jag skulle ner till Umeå (till lägenheten, Skiftesnatta, Alex födelsedag och sist men inte minst för att träffa Sara).

Iaf så ringde vi busstider på vägen in mot Skellefteå för att kolla när de gick nån buss.
Till svar fick vi att nästa (och sista) bussen skulle gå kl 18.35 och klockan var då 18.25 och jag hade över en mil kvar in till Skellefteå.

Att det skulle bli tight insåg ja. väl inne i Skellefteå (vid trafikljuset bredvid Max) fick jag grönt ljus och såg att Kustbussen (som farsan skulle med) stod med rött ljus i samma korsning så ja stanna å släppte av farsan som sprang fram till bussen å knackade på bussdörren, för att bli insläppt. Hon som körde bussen kände dock inte för att riskera att glädja någon och vara en hjälpsam medborgare så, sur som hon såg ut skakade hon bara på huvudet åt farsan. 
Sen typ 30 sekunder senare fick bussen grönt ljus, så de var inte för att hon riskerade att stå för länge i korsningen som gjorde att hon inte öppnade dörren.

Nästa buss norrut skulle gå kl 20.00 och då endast till Luleå (Töre ligger ca 5mil bortanför).
Då fanns det bara en smidig lösning för att farsan skulle ta sej hemåt utan att behöva vänta i Skellefteå i en å en halv timme, nämligen att ta reda på nästa busshållplats och köra dit före bussen.
Nästa hållplats var Byske, som ligger drygt 3 mil norr om Skellefteå så då blev de till att köra dit före ja kunde fortsätta mot Ume.

Så totalt ca 7 mils omväg för att chauffören inte ides öppna dörren.

Nå farsan tog sej hem å ja tog mej till Ume, där ja överraskade Sara med en 2 dar för tidig ankomst så ja ska int klaga.



Nu har jag förresten fyllt på i kategorin "Projekt och Mek" så alla gamla inlägg som hör dit finns nu där så ni slipper leta igenom alla "utfyllnadsinlägg" för att komma till "the real suff". :P

RSS 2.0