Vem kan svepa en hela Gin? Vem kan slå sej på tummen? Vem kan skära i vännen sin, Utan att dra på munnen? Jag kan svepa en hela Gin. Jag kan slå mej på tummen. Men ej skära i vännen min, Utan att dra på munnen.

Här: "Det snöar" Där: "Snökaos"

Är konstigt att sörlänningarna får snökaos så fort de kommer några cm snö (nu har de kommit mer på sina håll men några cm räcker) medans vi i Norrland (Norrbotten) bara tar de för va de är, "jaha de snöar.." (nog för att det finns en hel del undantag uppåt i landet också. Har fått höra en hel del orsaker om va de beror på, å en orsak sades vara att dom får en annan sorts snö där nere mot för va vi får för här uppe.. Det låter som en godtagbar orsak tycker ja! :)

Igår när ja körde ner från Kalix till Ume hade vi -14 grader i Kalix så fint me icke saltade vägar tänkte ja. Men tji fick ja för de, för söder om Robertsfors hade temperaturen stigit å då är dom tyvärr snabba att fara å salta.

Ida var ja första dan på den nya kursen vi läser, Skogsteknologi. lätt som en plätt nu med maskinlära, hydraulik, kraftöverföring och annat roligt. Skönt me ett ämne som man ligger före i utan att plugga nå. Hoppas bara resten av kursen blir sköj den me.

Tänkte på att i helgen borde ja ha varit i Ume istället för att åka ner till Uppsala på sittning, nog för att de kommer bli skoj, men hade passat fint att ha After-ski hemma hos mej i helgen annars. Nåja tar de nästa helg istället om de nu är kvar nå snö då.

Hirrade en flummig bild på corona.nu från 29 okt då ja var där. Såg vimmelfotografen ta kort på några som satt i närheten så ja skyndade mej in i bilden å kom me på ett hörn. :)




Kommentarer
Postat av: Oskar Tallbark

En annan anledning till snökaoset är att vi i söder inte är riktigt beredda på snö varje år. Sedan får vi ju blötsnö som är tung som bly ungefär.

2010-11-11 @ 08:30:18
Postat av: Beckie

Men nu ångrar du väl inte att du åkte till Uppsala istället i alla fall?? :P

2010-11-15 @ 18:30:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0